Jana in David

Postavljanje skupnih vrednot – online

»sem šla še 1x čez vrednote in vse štima – so mi pogrele srce in komaj čakam, da jih nekam obesiva na vidno polje, da naju bodo opominjale in nama dale zalet za naprej.«

 Tole nama je Jana zapisala po končanih treh online modulih postavljanja skupnih vrednot in tudi nama ogrela srce 😊. Za vse je bilo sprva malce čudno. Komunicirali smo preko spletne kamere in se pogovarjali o zelo osebnih temah. 3x po tri ure, da bi prišli do tistega, kar je Jani in Davidu najbolj pomembno. Največji izziv na najini strani je bil, kako spravit par v »flow«. Pogovor o stvareh, ki so jima pomembne na konstruktiven način in iskanje tistih skupnih, ki so ključne za oba. Kot sem uspel ugotoviti med delavnico, se Jana in David v marsičem razlikujeta, a hkrati sta našla precej ključnih elementov, ki ju povezujejo in osrečujejo. Sicer imata zelo razgibano življenje, ko sta zaradi dela tudi dalj časa eden brez drugega, zato nama je bilo še toliko bolj pomembno, da smo uspešni in izkoristimo čas, ki si ga lahko le redko vzameta.

 

druzinica online

Ker je bila to najina prva online delavnica, nisva vedela, ali lahko preverjen proces iz srečanja v živo uspešno preneseva v virtualni svet. Na srečo sva imela na drugi strani vztrajen par v smislu, da, ko se nečesa lotita, to tudi dokončata. Tako smo na različne načine začeli odpirati osebnostne preference in pred njunimi očmi gradili njun vrednostni sistem, ki sta ga ves čas pilila in oblikovala. Najina vloga je bila predvsem razložit posamezen korak v procesu, predat delovni list ali grafično gradivo in ju pustiti, da ustvarjata po svoje. Nato pa njune misli povzeti na digitalne post-it listke ter s pravimi vprašanji pomagati, da prideta do bistva.

Skozi zanimive pristope v izboru pa smo dvignili meglo in zbistrili besede. Mislim, da sta še sebe nekoliko presenetila in pokazala veliko uvida pri povezovanju podobnih komponent v širšo celoto ter izluščila dva nivoja vrednot: temeljne – za katere lahko rečeta, da so vedno prisotne in želene vrednote – tiste, ki se pogosto pokažejo, a bi jih želela še bolj izraziti v svojem življenju. Vrednotam pa sta pripisala tudi znane reke, ki povzemajo bistvo pomena v ozadju.

 Za piko na i sva jima pomagala vse skupaj vizualizirati v plakat vrednot. Seveda ima vsaka zelo natančen opis, vendar je to že preveč osebno, da bi delil v tej objavi.

Na koncu je Jana povedala:

 »Nisem si znala predstavljati kaj dejansko lahko pričakujem od delavnice. Priznam, da sem na začetku mislila, da bo to bolj družinska terapija, kjer si s partnerjem poveš tako dobre in slabe stvari in potem še skupaj analiziraš situacijo in iščeš rešitve za naprej. No, bilo je popolnoma drugače in to v zelo pozitivnem smislu. Ni bilo analize trenutne situacije ampak samo iskanje pozitivnih lastnosti. Z Davidom sva bila usmerjena v iskanje najinih osebnih in nato skupnih vrednot, na katere prej nisva bila nikoli pozorna. Ja, bile so v najinih glavah ampak nikoli izrečene. Tako sva skozi vodenje Luka in Maje prišla do bistva naju kot posameznika, naju kot partnerja (tim oz. ekipa) ter seveda kot družinice. Vrednote so zunaj, kot usmeritev in nežen opomnik na najini skupni poti, za naju, za nas. Hvala Luka in Maja.«

 

Pa še Davidove misli:

“Ko mi je Jana povedala za delavnico, sem pričakoval nekaj čisto drugega in sem bil pozitivno presenečen, da sva veliko delala sama, Luka pa nama je samo pomagal ubesediti najina razmišljanja. Vse skupaj je bilo zelo nevsiljivo, sproščeno in je hitro minilo. Z rezultatom sem zelo zadovoljen – vizualizirala sva najine vrednote in skupne točke in si ustvarila jasen cilj.”

Izberi svojo delavnico

Delavnice so namenjene majhnim skupinam, kar pomeni, da se lahko posvetiva vsakemu paru posebej. Pari delujejo neodvisno in v intimi. Vsebine ne delijo s skupino.

V kolikor pa želita še več svobode, pa izberita pakete "Samo za naju". Dobila bosta personalizirano delavnico, ki jo v celoti prilagodiva vama. V tem primeru lahko vidva izbereta termin in lokacijo po vajinih željah.

Izberita lokacijo

Prideva kamor želite.

Na vikend ali izbrano destinacijo po vaši meri.

Spodaj nekaj idej, ki so preverjeno dobre, mirne in obdane z zelenim navdihom

(pa še turistične bone je možno vnovčiti).

Zeleno podeželje

V osrčju narave za vse, ki ne potrebujete razkošja, a vam je pomembna urejenost in čistoča. Lepi apartmaji, domačnost in zelena okolica vaju bosta navdušila, da bosta polna razumevanja in ljubezni.

1 DAN (50€ /par)

cena vključuje odmor s kavo, sadje & oreščke, kosilo in uporabo skupne dvorane

2 DNI (140€ /par)

cena vključuje odmor s kavo, sadje & oreščke, kosilo 2x, večerjo, zajtrk, uporabo skupne dvorane in sobo za 1 noč.

Morske vibracije

Nadgradita vajin vikend z izletom na morje. Ta odmaknjeni del Slovenske obale nudi polno zelenih kotičkov, kjer lahko v miru poiščeta navdih, ali pa se odpravita do obale, ki je rezervirana samo za hotelske goste.

1 DAN (60€ /par)

cena vključuje sadje & oreščke, kosilo in uporabo skupne dvorane

2 DNI (240€ /par)

cena vključuje  sadje & oreščke, kosilo 2x, večerjo, zajtrk, uporabo skupne dvorane in sobo za 1 noč.

Alpinehomestead

Svežina gorskega zraka

Nadgradita vajin vikend s to izjemno lokacijo, izbrano hrano in popolnim udobjem. Postavita utrgano vizijo navdihnjeno z lepotami Pokljuških gozdov in neokrnjeno naravo. Naj vama čisti zrak napolni duše.

1 DAN (70€ /par)

cena vključuje sadje & oreščke, kosilo in uporabo skupne dvorane

2 DNI (390€ /par)

cena vključuje  sadje & oreščke, kosilo 2x, večerjo, zajtrk, uporabo skupne dvorane in apartma za 1 noč ter možnost uporabe savne.

Termini delavnic

V primeru zaprte skupine (najmanj 3 pari) ali individualne delavnice se dogovorimo za termin & lokacijo po vaši izbiri. Spodaj pa so razpisani termini delavnic odprtega tipa. 

Gorski dan za naju - Pokljuka

Ob valentinovem sva pripravila posebej ugodne pakete delavnic (-20%)

Oblikovanje družinskih vrednot ali vizije v objemu pokljuških gozdov in čudovitih prostorih butičnega hotela. Paket poleg celotne izvedbe delavnice "Dan za naju" vključuje tudi uporabo seminarske dvorane in kosilo.

Max 5 parov.

17. Februar 2024
Alpinehomestead****

Cena: 230€/par
            184€ / par

Gorski dan za naju - Pokljuka

Oblikovanje družinskih vrednot ali vizije v objemu pokljuških gozdov in čudovitih prostorih butičnega hotela. Paket poleg celotne izvedbe delavnice "Dan za naju" vključuje tudi uporabo seminarske dvorane in kosilo.

Max 5 parov.

16. Marec 2024
Alpinehomestead****

Cena: 230€/par
      

Septemberski dan za naju - Cerknica

Oblikovanje družinskih vrednot ali vizije v objemu narave in lepo urejenega Hostla Ars Viva. Paket poleg celotne izvedbe delavnice "Dan za naju" vključuje tudi uporabo seminarske dvorane in kosilo.

Max 5 parov.

4. Maj 2024
Hostel Ars Viva

Cena: 190€/par

Oglasita se

V kolikor želita rezervirati termin ali imata še kakšno vprašnje, naju ujameta na spodnjih kanalih:

Elektronska pošta

info@druzinica.si

Telefon

040 465 206 (Maja)

040 452 129 (Luka)

FACEBOOK

Facebook skupnost

INSTAGRAM

Instagram skupnost