Delavnice na daljavo
MODULARNA IZVEDBA IZ DNEVNE SOBE

Delavnico postavljanja vajinih vrednot ali vizije lahko izvedeva tudi na daljavo. Delavnica je razbita v 3 module, vsak traja po 3 ure in je poln zanimivih tehnik in moderacijskih prijemov, ki bodo spodbudili vajin pogovor, da bosta hitro prišla do rešitev.

S pari se ujamemo na video konferenci, kjer prejmeta gradivo, navodila in povezave do facilitacijskih tabel, potem pa se vsak par loti dela v svojem okolju. Video klic v zasebni sobi (vsak par je vključen v svojo sobo) nam služi kot osrednji kanal za facilitacijo in vodenje z najine strani, vidva pa vajin pogovor vodita s pomočjo interaktivnih materialov, gradiv in zanimivih postopkov.

Lokacijo si izbereta sama. Nekateri delajo iz domače dnevne sobe, drugi se s pametnimi telefoni in beležkami odpravijo v naravo. Naredita si tako, da bo za vaju najbolj prijetno, predvsem pa čim bolj mirno, da se bosta lahko posvetila drug drugemu.

Cica in Vlado

»In sedaj, ko imava doma na steni zapisane vse ključne vrednote in cilje, se ob vsaki odločitvi, ki jih družine vsak dan sprejmemo najmanj sto, vprašava, katera odločitev naju pelje bližje do najinih ciljev in v kaj morava vlagati svoj čas in energijo.« –Cica

Gregorjevo, ko se ptički ženijo

Gregorjevo praznujemo 12. marca, Od kod izvira, zakaj se imenuje Gregorjevo in kam se lahko odpravite na praznovanje bova razkrila v krazkem zapisu.

Jana in David

“Ko mi je Jana povedala za delavnico, sem pričakoval nekaj čisto drugega in sem bil pozitivno presenečen, da sva veliko delala sama, Luka pa nama je samo pomagal ubesediti najina razmišljanja. Vse skupaj je bilo zelo nevsiljivo, sproščeno in je hitro minilo. Z rezultatom sem zelo zadovoljen – vizualizirala sva najine vrednote in skupne točke in si ustvarila jasen cilj.” – David

Kaj potrebujeta za izvedbo delavnice?

 • računalnik / telefon z opremo za video klice (kamera, mikrofon)
 • internetno povezavo
 • 1x paket post-it listkov in flumastre
 • 2x blok in pisalo
 • 3x 3h miru (to je najtežji del laughing )

 Pred delavnico vama pošljeva povezavo na video klic in spletno facilitacijsko platformo ter vama pomagava pri nastavitvah, tako da ne potrebujeta nobenega tehničnega predznanja.

Med samo delavnico sva ves čas blizu in izmenično pomagava parom, v kolikor je to potrebno. V primeru individualne delavnice se dogovorimo, ali smo ves čas povezani preko video klica, ali pa se po potrebi umakneva in vaju pustiva sama.

Kaj dobiva z online delavnico?

Pripravila sva zanimiv in dinamičen proces, ki bo usmerjal vajin pogovor in vama pomagal, da hitro najdeta ustrezne rešitve. Dinamično online okolje bova nadgradila s strokovno facilitacijo, kjer bo potrebna. Tako se bosta lahko vidva osredotočila na vsebino in enostavno prišla do globokih dogovorov o viziji vajine prihodnosti. Znašla se bosta v intimnem virtualnem okolju, fizičnega pa si bosta izbrala po svoji meri. Po delavnici bosta prejela tudi lepo oblikovan plakat vrednot in ciljev, ki ga lahko natisneta in  nalepita na vidno mesto. V kolikor z rezultatom ne bosta zadovoljna, vama vrneva denar. Do sedaj se to še ni zgodilo 🙂

Vajine vrednote

So kot kompas, ki vodi vajine skupne odločitve in vama pove, kdaj sta avtentična. So v veliko pomoč pri načrtovanju vzgoje otrok.

Vizija veze / družine

Jasno zastavljena 5 letna vizija. Kaj so ključne spremembe / napredek, ki ga želita doseči v naslednjih letih. Rešitve, ki jih potrebujeta za dosego te vizije. 

Jasni kratkoročni cilji

Postavila si bosta jasne prve poteze, ki vaju bodo premaknile z mesta. 

Zabavni & globoki pogovori

Včasih potrebujemo le nežen potisk, da se premaknemo iz cone udobja in zaživimo naše življenje. Še lažje pa je, če uporabimo prava orodja

Intima & osebni pristop

Delava samo z zaprtimi skupinami ali posameznimi pari. Vajine stvari bodo samo vajine. Način dela prilagodiva posamezni skupini oziroma paru. 

Zagotovljen uspeh

Močno verjameva v sposobnost vsakega para, da se uskladi in poenoti v viziji svoje prihodnosti. Zaupava v proces, ki sva ga razvila na lastni koži. Če z rezultatom ne bosta zadovoljna, vama vrneva denar.

Kako veva, da je delavnica primerna za naju?

 • Sva v resni vezi, ki bi jo rada še poglobila, zato si želiva vzeti čas samo za naju.
 • Rada sva skupaj, a ne veva, kam greva. Vse je po starem.
 • Premalo se pogovarjava, včasih se zdi, da ne hodiva več po isti poti.
 • Nimava veliko skupnih aktivnosti, malo sva se odtujila.
 • Rada odkrivava drug drugega na zanimive in zabavne načine.

Potek online delavnice

PROCES, KI DELuJE

Končni potek prilagodiva vajinim željam. Spodaj pa je možna struktura online delavnice (primer velja za izvedbo preko enega vikenda).

Online delavnica Najine vrednote: Modul 1 – OZADJE

}

17:00 – 17:50

Petek

osrednja soba

Uvod v delavnico

 Maja & Luka – vodji delavnice

Namen in potek

Kratko spoznavnaje parov, predstavitev poteka dneva. Dogovori glede načina dela, spoznavanje z online orodji in pogovor o pričakovanih rezultatih.

}

17:50 – 20:00

Petek

skriti kotiček

Brskanje po preteklosti

voden razmislek – individualno in v paru

Iskanje primerov naših vrednot iz naše preteklosti

V uvodu se moramo povezati s sabo in iz izkušenj ugotoviti, kaj so naše vrednote. To naredita najprej vsak zase, potem pa ključna spoznanja predstavita drug drugemu. To nam služi kot osnova za iskanje skupnih vrednot.

Online delavnica Najine vrednote: Modul 2 – IZBOR VREDNOT

}

09:00 – 10:00

Sobota

OSREDNJA SOBA

Nabor vrednot

facilitacija po parih

Poimenovanje možnih družinskih vrednot

Usklajenvaje začnemo na osnovi podobnosti med vama. Katere vrednote imata enake? Katere so podobne? Kaj si želita, da bi bilo jedro? Kaj bi rada imela, pa morda še nista tam?

Sledil bo zanimiv proces izbiranja najbolj pomembnih vrednot.

}

10:00 – 12:00

Sobota

skriti kotiček

Končni izbor in poimenovanje

voden proces v paru

Izbor najpomembnejših skupnih vrednot in njihovo poimenovanje

Na osnovi nabora bosta pripravila seznam 5 – 10 družinskih vrednot, ki predstavljajo jedro vajine družine. Vrednote bosta poimenovala s svojimi besedami in jih naredila avtentične.

Online delavnica Najine vrednote: Modul 3 – OPIS VREDNOT

}

09:00 – 10:00

Nedelja

osrednja soba

Podrobni opisi vrednot

facilitacija po parih

Vsaka vrednota prejme opis

Na osnovi preteklih pogovorov bosta konkretizirala vajine posamezne vrednote z jasnimi opisi, ki bodo predstavljali njihovo bistvo.

}

10:00– 11:00

Nedelja

osrednja soba

Jedro in aspiracija

facilitacija po parih

Ocena prisotnosti posamezne vrednote

Aspiracijske vrednote so tiste, ki si jih želimo imeti, a jih morda še ne živimo v njihovi polnosti. Z zadnjim pogovorom dneva se že dotakneta vizije – kam bi rada prišla.

}

11:00 – 12:00

Nedelja

osrednja soba

Več kot besede

facilitacija po parih

Vizualizacija posamezne vrednote

Vrednote bosta nadgradila s slikami, videji, giphy, glasbo ali drugimi mediji po vajinem izboru. Pripravila sva vama veliko koristnih povezav in knjižnic, ki vama bodo pri tem v korist.

Kratka predstavitev poteka delavnice definiranja vrednot

Online delavnica Najina vizija in cilji: MODUL 1 – IZHODIŠČA & SANJE

}

17:00 – 17:50

Petek

osrednja soba

Uvod & cilji dneva

Maja & Luka – vodji delavnice

Namen in potek

Kratko spoznavnaje parov, predstavitev poteka dneva. Dogovori glede načina dela in pričakovanih rezultatov. Spoznali se bomo z online orodji, ki jih bomo uporabljali za dvig kreativnosti.

}

17:50 – 18:50

Petek

skriti kotiček

Kje se nahajava danes

facilitacija po parih

Dinamična facilitacija, ki nam omogoča hitro vizualizacijo najinega stanja ta trenutek

Če želimo vedeti, kam bi radi prišli, moramo najprej ugotoviti, kje smo. V tem delu bosta poenotila razmišljanja o tem, kje se nahajata ta trenutek in kaj vama največ pomeni. Izpolnila bosta digitalni plakat, ki ga lahko pozneje tudi natisneta.

}

18:50 – 20:00

Petek

skriti kotiček

Slediva svojim sanjam

facilitacija po parih

Faza sanjača: zbiranje idej in želja ter pogovor v paru

S pomočjo zanimivih tehnik bosta presegla omejujoče miselne vzorce in se odkrito pogovorila o vajinih željah za prihodnost. 

Online delavnica Najina vizija in cilji: MODUL 2 – OBLIKOVANJE VIZIJE

}

09:00 – 10:00

Sobota

skriti kotiček

Prehod v realnost

facilitacija po parih

Faza optimističnega realista: izbiranje in konkretizacija ključnih elementov vizije

Vprašanja in izbrane tehnike vama bodo pomagale pri izbiri ključnih elementov in ozaveščanju konkretnih vidikov prihodnosti. Zakaj je nekaj pomembno? Kako konkretno bo to izgledalo?

}

10:00 – 12:00

Sobota

OSREDNJA SOBA

Kaj je najbolj pomembno?

facilitacija po parih

Ustvarjanje fokusa in oblikovanje prioritet

Izmed vseh vidikov vizije bosta izluščila tiste, ki so vama najbolj pomembni. Nato bosta med njimi izbrala 5 prioritet – to so tisti ključni vidiki vizije, ki bodo zahtevali največ zavestnega dela, da bosta do njih prišla.

Online delavnica Najina vizija in cilji: MODUL 3 – AKCIJSKI NAČRT

}

09:00 – 11:30

Nedelja

skriti kotiček

Cilji, rezultati & aktivnosti

voden proces v paru

Aktivnosti, s katerimi bosta dosegla vizijo

Za vsako od prioritet bosta določila ključne aktivnosti, ki jih potrebujeta za dosego vajinih ciljev. Določila si bosta tudi način, kako bosta preverjala, ali sta na pravi poti.

}

11:30 – 13:00

Nedelja

skriti kotiček

Prvi koraki

voden proces v paru

S čim bosta začela v naslednjih mesecih

Določita si nekaj prvih korakov, s katerimi bosta začela vajino pot do zastavljene vizije. Določita konkretno aktivnost z rokom in osebo, ki jo bo izvedla.

Izvedba delavnice on-line

Delavnica je sestavljena iz 3 modulov, vsak traja 3 ure. Za izvedbo potrebujeta 1 računalnik ali telefon z možnostjo videokonference (kamera, mikrofon) in dostop do spleta. Uporabljamo sodobna facilitacijska online orodja, ki vaju bodo navdušila. 

Termini delavnic

V primeru zaprte skupine (najmanj 3 pari) ali individualne delavnice se dogovorimo za termin & lokacijo po vaši izbiri. Spodaj pa so razpisani termini delavnic odprtega tipa. 

Gorski dan za naju - Pokljuka

Ob valentinovem sva pripravila posebej ugodne pakete delavnic (-20%)

Oblikovanje družinskih vrednot ali vizije v objemu pokljuških gozdov in čudovitih prostorih butičnega hotela. Paket poleg celotne izvedbe delavnice "Dan za naju" vključuje tudi uporabo seminarske dvorane in kosilo.

Max 5 parov.

17. Februar 2024
Alpinehomestead****

Cena: 230€/par
            184€ / par

Gorski dan za naju - Pokljuka

Oblikovanje družinskih vrednot ali vizije v objemu pokljuških gozdov in čudovitih prostorih butičnega hotela. Paket poleg celotne izvedbe delavnice "Dan za naju" vključuje tudi uporabo seminarske dvorane in kosilo.

Max 5 parov.

16. Marec 2024
Alpinehomestead****

Cena: 230€/par
      

Septemberski dan za naju - Cerknica

Oblikovanje družinskih vrednot ali vizije v objemu narave in lepo urejenega Hostla Ars Viva. Paket poleg celotne izvedbe delavnice "Dan za naju" vključuje tudi uporabo seminarske dvorane in kosilo.

Max 5 parov.

4. Maj 2024
Hostel Ars Viva

Cena: 190€/par

Pogosta vprašanja

Brez skrbi. Vse bo tako, kot mora biti 🙂

Koliko parov je prisotnih na delavnici?

Delavnice običajno izvajava za skupine 3 do 5 parov hkrati. Večinoma delajo pari individualno, medseboj pa se družijo ob obrokih in zvečer, lahko pa si vzamejo tudi čas zase. 

Kaj je vključeno v ceno delavnice?

Cena na par vključuje:

 • material in orodja
 • stroške organizacije
 • stroške izvedbe (brez namestitev in prehrane)
 • potne stroške predavateljev (na območju Slovenije)
 • oblikovanje družinskega plakata
KJE SE DELAVNICA IZVAJA?

Delavnica se izvaja na poljubni lokaciji po vašem izboru. Mora pa nuditi naslednje možnosti:

 • skupen prostor za facilitacijo
 • primerna okolica za sprehod in umaknjene kotičke za dva
 • dovolj prenočitvenih kapacitet za pare in predavatelja
 • v kolikor je lokacija izven Slovenije se obračunajo dodatni potni stroški
KAJ POTREBUJEVA S SEBOJ?

S seboj ne potrebujeta nobene posebne opreme. Priporočava predvsem udobno obutev in oblačila. Prav vama bo prišla podloga za delo v skritih kotičkih, flaška za vodo, beležka in pisalo. Za ostalo poskrbiva midva.

JE POTREBNA PRIPRAVA NA DELAVNICO?

Na delavnico se ni potrebno pripraviti. Zavedava se, da si je v današnjem svetu zelo težko vzeti čas za pomembne, a ne nujne stvari in zato vama ne bova naložila dodatnega dela pred delavnico. Delavnica pa je strukturirana na način, ki vama bo zagotovo prinesela uspeh.

Kaj bo končni rezultat delavnice?

Poskrbela bova, da bodo vajini pogovori učinkoviti in plodni. Vsebina pa je popolnoma odvisna od vaju. Pričakujeta lahko, da se bosta v sklopu delavnice uskladila glede:

 • družinskih vrednot
 • ključnih vidikov 5 letne vizije
 • konkretnih ciljev v naslendnjem letu

Za eno od izbranih področij vama bova pripravila oblikovan plakat, ki ga bosta prejela na elekronski naslov 10 dni po delavnici.  

KDAJ JE POTREBNO PORAVNATI KOTIZACIJO?

Ob potrditvi termina je potrebno poravnati 10% akontacije, preostanek se poravna do začetka delavnice s plačilom položnice ali v gotovini. Na delavnici boste prejeli račun o opravljeni storitvi.

KAJ PA V PRIMERU SLABEGA VREMENA?

V primeru slabega vremena prilagodimo potek delavnice tako, da delo parov poteka na suhem in v toplem prostoru. Nekateri pari pa se pogumno odločijo za sprehod v dežju.

Oglasita se

V kolikor želita rezervirati termin ali imata še kakšno vprašnje, naju ujameta na spodnjih kanalih:

Elektronska pošta

info@druzinica.si

Telefon

040 465 206 (Maja)

040 452 129 (Luka)

FACEBOOK

Facebook skupnost

INSTAGRAM

Instagram skupnost