Maja in Luka

Vse skupaj se je začelo pred štirimi leti na morju, ko je Luka bral knjigo »za službo«: »7 navad uspešnih ljudi«. Nekateri primeri iz knjige so ga prevzeli in začel je razmišljati o življenju, kako naju kar »nosi po svoje«. Pogovarjala sva se, da bi bilo pa res fino, da bi lahko čez nekaj let, ko bi se ozrla nazaj, lahko rekla: »Fino smo se imeli. Nekaj sva dosegla. Naredila sva tisto,  kar sva si želela.« Čez dobrega pol leta sva že načrtovala najin družinski vikend »off site«, kjer bova postavila družinsko vizijo in vrednote.

Luka je napakiral svojo moderatorsko torbo s post it listki in flomastri pa flip chart in sva se odpeljala nekam na samo, kjer ni bilo motečih dejavnikov in sva se lahko posvetila le najinim ciljem, vrednotam itd. Še hčerko sva pustila doma, midva pa sva prvič odkar sva postala starša šla tudi nekam sama. 😊

Od začetka se mi je zdelo malo hecno, ko sva na tablo lepila listke in se pogovarjala o vrednotah, ki so nama pomembne in za katere si želiva, da bi jih prenesla tudi na najine otroke. Celo dopoldne sva namenila samo temu. Kmalu so listki kar leteli na tablo in proti kosilu sva že imela kaj pokazati. Vrednote najine družine sva lahko že razvrstila v skupine in jim dala zabavna imena.

Nato sva se lotila bolj konkretnih stvari. Kaj je tisto kar naju bo držalo gor, tudi ko ni vse tako kot bi si želela? Rabila sva torej nek malo bolj dolgoročni cilj. Odločila sva se, da si postaviva za cilj predstavo o tem, kako bo najina družinica izgledala čez pet let. Naredila sva kar en seznam želja, kaj nama je bilo tisti trenutek pomembno potem pa sva ga smiselno organizirala. Potem pa je prišel najtežji del. Spisek je bil seveda predolg in tako sva začela z najtežjim delom. Postavit 5 najpomembnejših, ki bodo prejeli večino najine energije. Še dobro, da je Luka dal čez že toliko moderacij. Tukaj sva uporabila vse trike, združevala, izločevala, lepila pikice ipd. Na koncu nama je ven skočilo 5 ciljev, ki so nama bili res pomembni. Eni so bili bolj kratkoročni, kot je – Najina otroka se imata rada. Bila sem namreč noseča in zelo nama je bilo pomembno, da bo Pika lepo sprejela bratca in se ne bo počutila zapostavljene. To sva morala premakniti takoj. Spet drugi so bili usmerjeni bolj v daljavo in jih bova zares začela izvajat čez kašni dve leti, kamor je šel bolj cilj, da imava čas tudi za naju.

Drugi dan sva začela z iskanjem možnih poti – kako bova dosegla te najine velike cilje. Nekaj idej sva imela že iz prejšnjega dne, nekaj pa sva jih še dodala. Med vsemi sva jih izbrala le nekaj glavnih aktivnosti, ki jih morava izpeljat, če želiva doseči najin cilj.

Na koncu sva si naredila še spisek čisto konkretnih akcij, ki jih je bilo treba narediti v naslednjih mesecih, da se bodo zadeve premikale v pravo smer in da se bomo približevali najinemu petletnemu cilju. Pod vsakega sva tudi napisala datum do kdaj ga želiva izpeljat in kdo od naju bo glavni za to potezo.

 

 

Ko sva takole načrtovala skupno prihodnost, se pogovarjala o pričakovanjih enega in drugega in ko sva izluščila tiste ključne stvari, sem se počutila prav navdihnjeno in pripravljeno za akcijo. Kot včasih, ko smo bili s taborniki na pripravah za pričetek novega šolskega oz. taborniškega leta, le da je bilo tokrat čas namenjen samo nama in najini družini.

Luka je najine vrednote in cilje oblikoval in dal natisnit dva lepa plakata. Ko sva iskala prostor, kam v stanovanju bi ju obesila, sem jaz iskala kotičke, kjer ju ne bi mogel opaziti ravno vsak naš obisk. Luka se ni dal. Plakata sta pristala na vhodu v dnevni prostor. Tam kjer preživimo večino našega časa, ko smo doma. Vsem na očeh. Tudi obiskom 😊 Od začetka mi je bilo malo nerodno, danes pa ko vidim, koliko tega sva prenesla v naša življenja in kolikokrat se vračava k »najinima plakatoma« le povem, kako je fino, da imava takole začrtano »kam in kako gremo«.

Do sedaj nama je vsako leto uspelo, da sva si vzela vsaj nekaj časa in pregledala, kako nama gre. Postavila sva tudi nove »vmesne« postaje, ki naju dan za dnem peljejo proti najini izbrani destinaciji.

Izberi svojo delavnico

Delavnice so namenjene majhnim skupinam, kar pomeni, da se lahko posvetiva vsakemu paru posebej. Pari delujejo neodvisno in v intimi. Vsebine ne delijo s skupino.

V kolikor pa želita še več svobode, pa izberita pakete "Samo za naju". Dobila bosta personalizirano delavnico, ki jo v celoti prilagodiva vama. V tem primeru lahko vidva izbereta termin in lokacijo po vajinih željah.

Izberita lokacijo

Prideva kamor želite.

Na vikend ali izbrano destinacijo po vaši meri.

Spodaj nekaj idej, ki so preverjeno dobre, mirne in obdane z zelenim navdihom

(pa še turistične bone je možno vnovčiti).

Zeleno podeželje

V osrčju narave za vse, ki ne potrebujete razkošja, a vam je pomembna urejenost in čistoča. Lepi apartmaji, domačnost in zelena okolica vaju bosta navdušila, da bosta polna razumevanja in ljubezni.

1 DAN (50€ /par)

cena vključuje odmor s kavo, sadje & oreščke, kosilo in uporabo skupne dvorane

2 DNI (140€ /par)

cena vključuje odmor s kavo, sadje & oreščke, kosilo 2x, večerjo, zajtrk, uporabo skupne dvorane in sobo za 1 noč.

Morske vibracije

Nadgradita vajin vikend z izletom na morje. Ta odmaknjeni del Slovenske obale nudi polno zelenih kotičkov, kjer lahko v miru poiščeta navdih, ali pa se odpravita do obale, ki je rezervirana samo za hotelske goste.

1 DAN (60€ /par)

cena vključuje sadje & oreščke, kosilo in uporabo skupne dvorane

2 DNI (240€ /par)

cena vključuje  sadje & oreščke, kosilo 2x, večerjo, zajtrk, uporabo skupne dvorane in sobo za 1 noč.

Alpinehomestead

Svežina gorskega zraka

Nadgradita vajin vikend s to izjemno lokacijo, izbrano hrano in popolnim udobjem. Postavita utrgano vizijo navdihnjeno z lepotami Pokljuških gozdov in neokrnjeno naravo. Naj vama čisti zrak napolni duše.

1 DAN (70€ /par)

cena vključuje sadje & oreščke, kosilo in uporabo skupne dvorane

2 DNI (390€ /par)

cena vključuje  sadje & oreščke, kosilo 2x, večerjo, zajtrk, uporabo skupne dvorane in apartma za 1 noč ter možnost uporabe savne.

Termini delavnic

V primeru zaprte skupine (najmanj 3 pari) ali individualne delavnice se dogovorimo za termin & lokacijo po vaši izbiri. Spodaj pa so razpisani termini delavnic odprtega tipa. 

Gorski dan za naju - Pokljuka

Ob valentinovem sva pripravila posebej ugodne pakete delavnic (-20%)

Oblikovanje družinskih vrednot ali vizije v objemu pokljuških gozdov in čudovitih prostorih butičnega hotela. Paket poleg celotne izvedbe delavnice "Dan za naju" vključuje tudi uporabo seminarske dvorane in kosilo.

Max 5 parov.

17. Februar 2024
Alpinehomestead****

Cena: 230€/par
            184€ / par

Gorski dan za naju - Pokljuka

Oblikovanje družinskih vrednot ali vizije v objemu pokljuških gozdov in čudovitih prostorih butičnega hotela. Paket poleg celotne izvedbe delavnice "Dan za naju" vključuje tudi uporabo seminarske dvorane in kosilo.

Max 5 parov.

16. Marec 2024
Alpinehomestead****

Cena: 230€/par
      

Septemberski dan za naju - Cerknica

Oblikovanje družinskih vrednot ali vizije v objemu narave in lepo urejenega Hostla Ars Viva. Paket poleg celotne izvedbe delavnice "Dan za naju" vključuje tudi uporabo seminarske dvorane in kosilo.

Max 5 parov.

4. Maj 2024
Hostel Ars Viva

Cena: 190€/par

Oglasita se

V kolikor želita rezervirati termin ali imata še kakšno vprašnje, naju ujameta na spodnjih kanalih:

Elektronska pošta

info@druzinica.si

Telefon

040 465 206 (Maja)

040 452 129 (Luka)

FACEBOOK

Facebook skupnost

INSTAGRAM

Instagram skupnost