Težko bi si želela boljšega prvega para

»In sedaj, ko imava doma na steni zapisane vse ključne vrednote in cilje, se ob vsaki odločitvi, ki jih družine vsak dan sprejmemo najmanj sto, vprašava, katera odločitev naju pelje bližje do najinih ciljev in v kaj morava vlagati svoj čas in energijo.«

Super odziv para z najine prve solo delavnice. Po dolgih pripravah, piljenju procesa, razvoju facilitacijskih materialov in iskanju optimalnega okolja, je prišel trenutek resnice – najina prva solo delavnica postavljanja družinskih vrednot in vizije. Odpravili smo se v čudovito okolje Alpine Homestead na Pokljuki in kar 2 dni zelo aktivno delali. Midva sva predvsem postavljala vprašanja in skrbela za proces, Cica in Vlado pa sta imela zanimive pogovore, polne humorja in igrivosti – ves čas pa je bil tudi motiv, da se zmenita.

Prišla sta brez pričakovanj

A zelo hitro sta prepoznala vrednost v tem, kar sta počela. Težko bi si zaželela boljšega para za prvo izvedbo. Odprta za nekaj drugačnega sta hitro padla v proces. Koraki so se lepo sestavili skupaj in že po nekaj urah sta izluščila svoje skupne vrednote, ki sta jih drugi dan samo še nadgradila in jasno zapisala. Nato pa smo ob navdihu z Vodnikovega razglednika začeli postavljati njuno 5 letno vizijo in prioritete. Vse skupaj je bila zelo lepa izkušnja, največ pa mi je pomenilo, ko nama je Cica po koncu poslala spodnje sporočilo.

Iz lastnih izkušenj lahko povem, da sva par, ki se veliko pogovarja o tem, kaj bova, kaj si želiva, a po domače povedano, malce zbezljava v eno ali drugo smer v tem hitrem tempu. Saj poznate tisti občutek, ko sanjaš, sanjaš, a si velikokrat pozabiš vzet čas oz. meniš da ni pravi trenutek, da bi začel sanje izpolnjevati, ker te tok življenja in vse obveznosti povlečejo stran in vsak dan sanje prestaviš na jutri, na drug mesec ali na naslednje leto. Zdaj, ko sta otroka stara 7 in 4 je prav prišel en »reset«. Mož je celo priznal, da je to bilo čisto drugačna izkušnja kot je pričakoval in je rekel »Tole je bilo 100 x boljš in uporabno, kot sem mislil, da bo!« Predvsem pa je bil hvaležen Luki in Maji,  da sta pozorno poslušala in zaznala, kdaj potrebujeva pomoč in naju podprla. Sama sem bila predvsem hvaležna, da sta nama predstavila različne tehnike, s katerimi sem si lahko organizirala in vizualizirala pot do naše družinske vizije.  Naloga ni enostavna, doma sama bi verjetno že malce zbezljala ali pa ostala na neki pogovorni ravni. Ključno je bilo njuno vodenje. Tehnike in pripomočki, ki sta jih v delavnico vpeljala iz profesionalnega življenja res pomagajo, da prideš do konkretnih zaključkov, organiziranih v neko smiselno celoto in si postaviš kompas za naprej. In to je najbolj pomembno!!!

In sedaj, ko imava doma na steni zapisane vse ključne vrednote in cilje, se ob vsaki odločitvi, ki jih družine vsak dan sprejmemo najmanj sto, vprašava, katera odločitev naju pelje bližje do najinih ciljev in v kaj morava vlagati svoj čas in energijo, ki sta, kot vsi vemo, zelo omejena. In že zdaj, po enem mesecu, opažava, da ima to velik vpliv tudi na vzgojo najinih otrok.

Cica

“Ne morem verjet, da si toliko zvlekel iz mene. In vsi ti materiali in različne lokacije so naredile vse skupaj zelo zanimivo.”

Vlado

Cica je ena od super mamic, ki oblikuje portal Kam z mulcem. Njen pogled na celotno delavnico si lahko prebereš tukaj

 https://kamzmulcem.si/potepanje-do-druzinskih-vrednot-vizije-in-ciljev/

Darilo: Sprejemanje odločitev v šestih korakih

Prijavi se na novičke in prejmi darilo: Priročnik za sprejemanje odločitev v paru, ki vama bo pomagal, da bosta delovala še bolj usklajeno.

Uspelo je :)